fallenBoy

Middle of Middle-Earth ehk Hobbitid vaibal

29.11.2012 Uus-Meremaa Wellington

Saabusin eile Wellingtoni. Ma olen selle üle väga uhke, sest linn oli valmistumas suureks festiviidiks, kõik majutusasutused olid täis, aga mina isegi ei helistanud kusagile, et majutust bookida, vaid usaldasin enda sisetunnet — ütles see, et ärgu ma muretsegu. Seega ma ei muretsenud. Bussiga peale 8 tunnist sõitu kohale jõudes oli kell 5 õhtul. Istusin rongijaamas maha ja tegin kõige olulisemad asjad ära, ehk chekkisin ennast Wellingtoni sisse. Peale seda vaatasin, kus pool on rohkem inimesi, et ju seal on ka mõni majutusasutus. Ei pidanud palju tallama, kuniks leidsin mingi backpackeri. Loomulikult ei olnud neil kohti. No worries. Jätsin suure seljakoti nende juurde hoiule ja ladusin väikese seljakoti täis esmatarvilike asju juhuks, kui pean öö tänaval veetma või fuck-runi tegema.

Hed Kandi klappides mürtsumas, sõrmed muusika taktis nipsutamas ja ise vaikselt kaasa lauldes läksin sinna poole, kus uskusin kesklinn olevat. Teine backpacker ja teine eitav vastus. Ikka no worries. Valgusvoori all muusika taktis ennast natuke jõnksutades ja suvalistele inimestele, kes mind vaatasid “Hey!” üteldes läksin edasi. Ette sattus raamatukogu — kus raamatukogu, seal tasuta Wi-Fi ja nii ma saingi mõned täpsemad aadressid, kuhu võiks minna ennast pakkuma. Esimene eelistus oli koht, mida inimesed kas vihkasid või armastasid — kõik nad rääkisid erilisest kogemusest, mis terveks eluks meelde jääb — kuidas ma saan sellisest võimalusest loobuda?

Google mapsiga samme seades möödusin ka maailmakuulsast X Base-st, kust uurisin tubade olukorra kokku — loomulikult ei olnud ka neil mulle midagi pakkuda. Vantsisin muretsematult edasi, sest ma teadsin, et ma leian mingi koha — sisetunne ju ütles! Paar kuud tagasi ei oleks ma mingi hinna eest selliselt käitunud — kui ikka plaani/bookingut pole, siis on kindel No Go, aga nüüd on justnagu midagi muutunud — on see lähenev maailmalõpp või meditatisioonilaagri mõju, kurat seda teab, igal juhul olen ma muretum, kui ei kunagi varem!

Ülla-ülla, “legendaarset” backpackerit enam ei olnud. Seisin tänaval ja küsisin mööduvalt tütarlapselt, et mis siin siis nüüd siis nagu toimub ja kas see koht on kinni vä? Ei üllatanud mind sugugi, et tütarlaps oli sakslane ja ei teadnud midagi toimuvast. Küll aga ütles, et nägi just mingi backpackeri reklaami paarsada meetrit tagasi. Wundebar!

Uksest sisse astudes nägin kahte tüdrukut, või nii ma alguses eeldasin. Maooritüdruk küsis, kuidas mul läheb ja täielikult viisakusreegleid eirates ütlesin välja tõe — keegi ei taha mind. Tüdruk palus mul tema ette maha istuda ja rääkida talle oma lugu ära. Rääkisin — oma päritolust, tema kingadest, kiivikasvatusest ja tema rindadest. Rääkisin kaunilt, dramaatiliselt ja sain toa. Nädalaks. Ühevoodilise. Tüdruku sõbranna, kes on igavesti suur diiva ja käseb ennast Queeniks kutsuda, lubas öösel mulle külla tulla. Las tuleb — ma olen kõigele avatud, ei põlga ma ka drag-queene ära!

Aga see oli eile.

http://farm9.staticflickr.com/8186/8406673053_d08b20cd24_z.jpg

Täna juhtus see, mille pärast ma üldse Wellingtoni tulin ja miks kõik majutusasutused silmini täis on, niiet backpackerid peavad tänaval kakerdama — Kääbiku ehk Hobbiti World Priemere! Etteruttavalt ütlen ära, et filmi siiski enne 12. detsembrit ei näe, aga siin oli punase vaiba vastuvõtt, mida oli tunda kogu linnas — igal pool oli Hobbiti teemalised pakkumised, aled, suveniirid. Hobbiti tegelaste nimesid kohtas kõikjal ja isegi Air New Zealandi Hobbiti lennuk tegi linnakohal tiiru, puudutades peaaegu majade katuseid. Sain endale punase vaiba ääres täitsa hea koha meedia taga — mind peaks näidatama Itaalia Coming Soon nimelises TV-s! Hülgasin oma paiga peale seda, kui päike sinna peale hakkas paistma — liiga kuumaks läks ja staaride tulekuni oli veel aega küll ja küll. Tagasivaadates ütleks, et suur viga, aga samas nägin ma palju põnevamaid asju, kui näitlejaid, keda ma ei tunne niikuinii…

http://farm9.staticflickr.com/8220/8406717037_3430c2ac2b_z.jpg

Ringi käies või siis õigemini “rahva sees ujudes” nägi palju huvitavat — näiteks inimesi, kes olid oma näo ja keha iseärasusi osavalt ära kasutades teinud endast kääbiku või haldja. Nägin huvitavaid võtteid, kuidas paremini punast vaipa näha või kuidas politsei tegi inimestele selgeks, et piirkond on No Alcohol Zone — valas purgitäie õlut keset tänavat maha, niiet 10 meetri raadiuses silmi kinni pannes võis silme ees näha õllelokaali.

Punasel vaibal tundsin ma ära vaid ühe inimese — James Cameroni. Irooniline, kas pole? Cate Blanchettist sain ma mõned viletsad pildid vaid seetõttu, et naist roosas kleidis nii palju näidati ekraanidelt — arvasin, et teen kah mõne pildi, ju ta on mingi kohalik tähtsusega kuulsus. Hiljem sain teada, kellega tegu oli. Ja Elijah Woods oli kohal, aga ma ei saanud temast pilti ega midagist. Ja enda kõrvalseisja õde, kes pidi kah mööda punast vaipa tulema, kuna oli filmis midagi teinud, ei tulnud. Staaride värk — ma kah ükskord unustasin Viljandi Maavanema vastuvõtule minemata.

Kokkuvõtvalt oli väga lahe üritus, kahju vaid, et neid staare nii näpuotsatäis oli. Järgmine kord on neid ehk hulgim.

Õhtul hostelis jagasin söögilauda vennaga Inglismaalt, kes saab elust samamoodi aru, kui mina. Ta teeb samat tööd, mis mina ja ta tuli siia Maailma Algusesse samadel põhjustel, mis mina. Kas pole mitte huvitav? Ta oleks justnagu minu mustnahaline vend, keda mul pole kunagi olnud.

http://farm9.staticflickr.com/8334/8406692275_212c3d0803_z.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8516/8407706334_a85f14b891_z.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8218/8407735996_13a229a837_z.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8358/8407733292_6e5384c2f2_z.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8361/8407717362_167f03d0e7_z.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8359/8406718991_19a271c584_z.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8050/8406727541_963576d7f2_z.jpghttp://farm9.staticflickr.com/8512/8406727187_267835ce8e_z.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8474/8406724307_69e7e840d7_z.jpg
http://farm9.staticflickr.com/8362/8407815406_74ce256cf4_z.jpg

Vat selline ta oli!

3 kommentaari

Kommentaaride RSS

indrek

29.11.2012 21:30

“samadel põhjustel, mis mina” – mis need põhjused siis on?

fallenBoy

30.11.2012 17:29

Hastingsis ütlen :p

Tanel

30.11.2012 00:25

We luv you Orlando… muig :D

Kommenteeri